Алла Чабан

3x4-3-e1602008444147Завідувачка лабораторії, асистент

Вища освіта: 

Магістр зі спеціальності “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів”

Кар’єрний шлях:

  • навчання в Одеській національній академії харчових технологій (2006-2011 рр)
  • старший лаборант кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів (2011-2020 рр)
  • навчання в аспірантурі (2013-2024 рр)
  • завідувач лабораторії кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів ( з 2020 року дотепер)
  • куратор групи (з 2022 року дотепер)
  • асистент кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів (за сумісництвом з 2023 року дотепер)

Сфера наукових інтересів:

Удосконалення технології борошняних виробів на основі раціонального використання олійних, зернових культур

Наукові дослідження відзначено: дипломом ІІ ступеню за участь у постерній сесії Annual internatsional scientific-practical conference “Food and feed tecnologies”

Результати розробок та запропоновані технології апробовано у промислових умовах, впроваджено на підприємствах галузі малої потужності, впроваджено в навчальний процес при викладанні дисциплін, висвітлено у 9 наукових публікаціят та наукових конференціях різного рівня. За матеріалами досліджень отримано патенти №67466 від 04.07.2011, № 89408 від 25.04.2014, №145180 від 26.11.2020,  №145181 від 26.11.2020, № 145313 від 25.11.2020,  № 151687 від 01.09.2022, подано заявку на патент № u2023 05554 від 20.11.2023.

Участь у проведенні тренінгів «Оцінка та коригування хлібопекарських властивостей зерна та борошна»

Виконавець держбюджетної науково-дослідної роботи ПНДЛ НДІ 3-18П (№держреєстрації 0118U000239).

Участь у проведенні науково-дослідної роботи магістрів та підготовці роботи «Удосконалення технології кексів на дріжджах на основі використання вторинних продуктів переробки рослинної сировини» до участі у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт зі спеціальністю «Харчові технології» 2020 рік (робота зайняла ІІ місце).

 

 

Підвищення кваліфікації:

ТОВ “Одеський хлібозавод №4” лютий-березень 2023 р.

ДП “Агмінтест” вересень-листопад 2023 р.

Вища школа педагогічної майстерності (з 2023 року дотепер)

Вебінари від НТБ ОНТУ; компанії Mühlenchemie «Підвищення хлібопекарських і поживних властивостей борошна», «20 березня – Міжнародний день борошна», «Поліпшення якості макаронних виробів»; МХП «Освітній тиждень в рамках MHP Innovation Lab”; Lesaffre Україна; Elsevier Ukraine, Scientific publications,

Всеукраїнський проєкт з розвитку співпраці бізнесу та освіти “Uni-Biz Bridge” від UGEN; Всеукраїнська онлайн-конференція від Genesis «Інтерактивне навчання. Результати наймасштабнішої співпраці ІТ-бізнесу та освіти 2022», Всеукраїнський онлайн семінар «Цифрові інструменти Google для науковців», курс «Цифрові інструменти Google для освіти», курс лекцій на тему: «Зміни в патентному законодавстві України та особливості захисту розробок», цикл відкритих лекцій д.б.н, професора Левицького А.П. на тему: «Актуальні проблеми харчування людей і годівлі тварин», онлайн-уроки від «Школи крафтових та кондитерських виробників», онлайн-зустріч з представниками програми мені Фулбрайта,  круглий стіл “Зменшення споживання солі, цукру, насичених та трансжирів: тренди та перспективи”, Міжнародна осіння школа Жана Моне,  стартап Agrifood startup workshop, практикум підвищення кваліфікації Науково-технічної бібліотеки, що підтверджено сертифікатами.

 

Проводить лабораторні роботи з освітніх компонентів: Контроль якості, безпека та екологія в галузі (НАССР і GMP), Технологія хлібопекарського виробництва з КР, Технологія кондитерського  виробництва з КР, Технологія макаронного виробництва, Технології харчових виробництв: технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, Технології харчових виробництв (технологія цукрового виробництва).

 

Керівник гуртка технолога-початківця «Лабораторія смаку»

 

ORCID: 0000-0002-5963-1275

Publons: ABE-3658-2021

Google scholar