Наукова робота студентів та аспірантів

     Напрямками наукової роботи студентів  кафедри є:

 

– розвиток наукових основ структуроутворення цукристих і тістових мас в ході технологічного процесу виробництва кондитерських та хлібобулочних виробів;

– оптимізація механізмів біотехнологічного регулювання функціонально-технологічних властивостей сировини та багатокомпонентних харчових дисперсних систем;

– створення концепції комплексного формування технологічно сумісних композицій з нетрадиційної й основної сировини в технології виробництва хлібопродуктів та кондитерських виробів з різними структурно-реологічними характеристиками для коректування їх функціональних та споживчих властивостей;

– створення інноваційних технологій виробництва якісно нових видів борошняної та кондитерської продукції з направленою зміною хімічного складу відповідно до фізіологічних норм харчування для окремих груп населення.

Результати наукових робіт магістрів та студентів представлені на численних науково-практичних конференціях різного рівня, а також на національних та міжнародних конференціях, по праву займають призові місця, здобувають дипломи, грамоти та інші нагороди.

Магістри та студенти спеціальності «Харчові технології»  приймають активну участь в розробці держбюджетних тем, які виконуються на кафедрі, патентній діяльності, у роботі наукових гуртків тощо.

УЧАСТЬ У КОНКУРСАХ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ:

Всеукраїнських конкурс студентських наукових робіт

2013 р. Мирчевська К.Г., Ільющенко М.М. «Удосконалення технології сирцевих пряникiв з використанням нового виду борошна» (кер. д.т.н., проф. Іоргачова К.Г.) – Диплом за 1  місце

2013 р. Кіртока І., Пальчук С.О. «Удосконалення технології помадних цукерок з використанням синбіотичної добавки» (кер. к.т.н., доц. Коркач Г.В.) – Диплом за 2  місце

2014 р. Cолоденко Г. С. «Удосконалення технології борошняних кондитерських виробів на основі борошна з нових видів пшениці» (кер. д.т.н., проф. Іоргачова К.Г.) – Диплом за 1  місце

2014 р. Боровик І.А. «Разработка технологии зефира с синбиотическим комплексом» (кер. к.т.н., доц. Коркач Г.В.) – Диплом за 2  місце

2015 р. Гулько Г.В. «Розробка технології пшеничного хліба із застосуванням пектинвмісної дикорослої сировини» (кер. к.т.н. Лебеденко Т.Є.) –  Диплом за 2 місце

2016 р. Ткаченко Н.С.  «Розробка технології виробництва хлібобулочних виробів тривалого терміну реалізації » (кер. к.т.н., доц. Солоницька І.В.) – Диплом 2 ступеню

2017 р. Кушнір Ю. Р. і Паламарчук Б. В. «Удосконалення технології вафельних виробів з використанням пребіотиків» (кер. к.т.н., доц.  Коркач Г.В. – Диплом 3 ступеню

2018 р. Паламарчук Б. В., Шевцова Д.С. маг., ТЗ і ЗБ  «Удосконалення технології жирової начинки для вафель з використанням синбіотиків» (кер. к.т.н. , доц. Коркач Г.В. –  Диплом 2 ступеню

2019 р. Губніцька І.С. маг., ТЗ і ЗБ “Обґрунтування технології переробки сучасних та плівчастих сортів пшениці у цільнозернове борошно” (кер. к.т.н., доц. Волошенко О.С.) – Диплом 3 ступеню

2021 р. Гріщенко А.В., Божко М.М. ТЗ і ЗБ, маг. ІІ, І курс «Удосконалення технології кексів на дріжджах на основі використання вторинних продуктів переробки рослинної сировини» (кер. к.т.н., доц. Макарова О.В.) – Диплом за 2 місце

2022 р. Люклянчук К. М. маг., ТЗ і ЗБ «Українька пшениця. Якість та перспективи цільового використання» (кер. к.т.н., доц. Волошенко О.С.) –     1 місце (1 тур)

Міжнародний конкурс студентських робітBlack Sea Science” 

2019 р. Амбросова Д., Нєнова Г.С., Іванченко Н.  «Pastry based on flour with specific characteristics» (кер. к.т.н., доц. Макарова О.В.) – ІІ місце

2020 р. Батащук А., Покарініна В. “Substantiation of whole-grane flour production  technology” (кер. к.т.н., доц. Волошенко О.С.) –  ІІІ місце

2021 р. Томашпольська Е.В., Шиманська А. «New opportunities for the use of hemp products in breadmaking» (кер. к.т.н., доц. Соколова Н.Ю.) –               ІІ місце

2022 р. Божко М.М. 2 курс маг ф-т ТЗ і ЗБ «Psyllium gel as a substitute for fat in the cookies technology» (кер. к.т.н., доц. Хвостенко К.В.) – ІІІ місце

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт FOOD FACTORY-4-US

2019 р. Пеленкова В., Половенко Я., Савченко В. «Spelt wheat – perspective ingredient in cracker’s technology» (кер. к.т.н., доц. Хвостенко К.В.) –  сертифікат учасника

2018 р. Фатєєва А.С., Мишачова Г., Моргунова Ю. «Use of natural potential of non-typical species of wheat to extend the freshness of pastry» (кер. к.т.н., доц. Хвостенко К.В.) – 1 місце у номінації ISEKI Food-Association Award