В рамках роботи наукових гуртків викладачами кафедри та учасниками гуртків заплановані майстер-класи, які поєднуються з профорієнтаційною роботою, для учнів коледжів і шкіл міста.
- «Функціональні продукти – запорука здоров’я нації» – наукові керівники д.т.н., проф. Коркач Г.В., к.т.н., доц. Макарова О.В., к.т.н., доц. Солоницька І.В.
- «Управління якістю зерна та борошна» – наукові керівники к.т.н., доц. Волошенко О.С., к.т.н., доц. Хоренжий Н.В., ас., к.т.н. Маренченко О.І.
- «Новітні круп’яні продукти з нетрадиційної сировини» – наукові керівники к.т.н., доц. Кустов І.О., к.т.н., доц. Чумаченко Ю.Д., к.т.н., ст.викл. Ковальова В.П.
- «Історія розвитку та інноваційні технології хлібопекарського та кондитерського виробництва» – наукові керівники к.т.н., доц. Котузаки О.М., к.т.н., доц. Хвостенко К.В., к.т.н., доц. Павловський С.М.
- «Глибока переробка зерна» – наукові керівники д.т.н., проф. Верещинський О.П., д.т.н., проф. Жигунов Д.О., к.т.н., доц. Мельник І.В.
- «Гурток технолога-початківця «Лабораторія смаку» – наукові керівники к.т.н., доц. Толстих В.Ю, зав. лаб. Чабан А.Б.
- В рамках роботи гуртка «Функціональні продукти-запорука здоров`я нації» магістр 1 курсу Тимовська Мар`я проводить науково-дослідну роботу по заміні пшеничного борошна на альтернативне – борошно із фундука – в рецептурі цукрового печива. Було досліджено та встановлено масову частку фундучного борошна, стадію внесення, зміну технологічних параметрів замісу та випікання тістових заготовок з фундучним борошном. Робота продовжується.
- У листопаді 2023 р. в рамках роботи наукового гуртка технолога-початківця «Лабораторія смаку» пройшов майстер-клас для учнів 9 класу Одеського ліцею “Приморський”. Виготовляли сирцеві пряники з частковою заміною пшеничного борошна на борошно зі спельти з різним видом оздоблення. Також школярам була проведена екскурсія спеціалізованими лабораторіями кафедри.
- У жовтні 2023 року на кафедрі ТЗПХ і КВ в рамках наукових гуртків відбулася зустріч зі студентами 2-го курсу ОТФК ОНТУ з участю студентів 2 курсу ОНТУ. Студенти ОТФК ознайомилися з аудиторіями та роботою сучасного обладнання для хлібопекарського, макаронного, кондитерського виробництв, яке знаходиться на кафедрі. Також запрошені гості приймали участь майстер-класі, на якому виготовляли пісочне печиво на різниз видах борошна (пшеничне, гречане з зеленої гречки та термічно обробленої). В кінці зустрічі студенти визначили органолептичні показники виготовлених виробів та провели порівняльну характеристику між ними.