Клуби юних дослідників

В рамках роботи наукових гуртків викладачами кафедри та учасниками гуртків заплановані майстер-класи, які поєднуються з профорієнтаційною роботою, для учнів коледжів і шкіл міста.

  1. «Функціональні продукти – запорука здоров’я нації» – наукові керівники д.т.н., проф. Коркач Г.В., к.т.н., доц. Макарова О.В., к.т.н., доц. Солоницька І.В.
  2. «Управління якістю зерна та борошна» – наукові керівники к.т.н., доц. Волошенко О.С., к.т.н., доц. Хоренжий Н.В., ас., к.т.н. Маренченко О.І.
  3. «Новітні круп’яні продукти з нетрадиційної сировини» – наукові керівники к.т.н., доц. Кустов І.О., к.т.н., доц. Чумаченко Ю.Д., к.т.н., ст.викл. Ковальова В.П.
  4. «Історія розвитку та інноваційні технології хлібопекарського та кондитерського виробництва» – наукові керівники к.т.н., доц. Котузаки О.М., к.т.н., доц. Хвостенко К.В., к.т.н., доц. Павловський С.М.
  5. «Глибока переробка зерна» – наукові керівники д.т.н., проф. Верещинський О.П., д.т.н., проф. Жигунов Д.О., к.т.н., доц. Мельник І.В.
  6. «Гурток технолога-початківця «Лабораторія смаку» – наукові керівники к.т.н., доц. Толстих В.Ю, зав. лаб. Чабан А.Б.

 

 

  • В рамках роботи гуртка «Функціональні продукти-запорука здоров`я нації» магістр 1 курсу Тимовська Мар`я проводить науково-дослідну роботу по заміні пшеничного борошна на альтернативне – борошно із фундука – в рецептурі цукрового печива. Було досліджено та встановлено масову частку фундучного борошна, стадію внесення, зміну технологічних параметрів замісу та випікання тістових заготовок з фундучним борошном. Робота продовжується.

 

 

Дизайн без назви (1)

 

 

  • У листопаді 2023 р. в рамках роботи наукового гуртка технолога-початківця «Лабораторія смаку» пройшов майстер-клас для учнів 9 класу Одеського ліцею “Приморський”. Виготовляли сирцеві пряники з частковою заміною пшеничного борошна на борошно зі спельти з різним видом оздоблення. Також школярам була проведена екскурсія спеціалізованими лабораторіями кафедри.

изображение_viber_2023-11-21_00-07-43-943

 

  • У жовтні 2023 року на кафедрі ТЗПХ і КВ в рамках наукових гуртків відбулася зустріч зі студентами  2-го курсу ОТФК ОНТУ з участю студентів 2 курсу ОНТУ. Студенти ОТФК ознайомилися з аудиторіями та роботою сучасного обладнання для хлібопекарського, макаронного, кондитерського виробництв, яке знаходиться на кафедрі. Також запрошені гості приймали участь майстер-класі, на якому виготовляли пісочне печиво на різниз видах борошна (пшеничне, гречане з зеленої гречки та термічно обробленої). В кінці зустрічі студенти  визначили органолептичні показники виготовлених виробів та провели порівняльну характеристику між ними.

изображение_viber_2023-10-18_23-50-29-624

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MyCollages-9-300x300 DSC_0876-300x200 20201006_114916-300x300 0-02-05-27b929b0983a1bd5758ea9a2f041de0707675793c58a0036469e7dc418f25ec4_4350ba82-300x200