Вікторія Толстих

19-e1496351159767-936x1024

Посада – доцент кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів

вчене звання – доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, 2011 р.

науковий ступінь – кандидат технічних наук, 2003 р.

дисертація за спеціальністю 05.18.01 – технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів на тему: «Розробка  технології  помадних цукерок з функціональними рослинними інгредієнтами».

диплом про освіту – назва спеціальності «Технологія хліба, кондитерських,  макаронних виробів і харчоконцентратів» Одеської державної академії харчових технологій, присвоєно кваліфікацію інженера-технолога, 1999р.

З 1999 р. почала роботу на кафедрі Технології хліба, кондитерських виробів і громадського харчування, з вересня 2002 р. – на посаді асистента кафедри. У січні 2003 року захистила кандидатську дисертацію, у березні 2003 року було присвоєно науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.01 – технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів.
У 2011 р. присвоєно вчене звання доцента кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів. Проводить всі види навчального навантаження – лекції, практичні, лабораторні заняття, керівництво науково-дослідною роботою студентів, всіма видами практик, курсовим та дипломним проектуванням бакалаврів та магістрів.
На кафедрі викладає наступні ОК: «Технологія харчоконцентратного виробництва», «Проектування підприємств галузі з КП», «Харчові технології: Технологія цукрового виробництва» (СВО «Бакалавр»), «Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів з КП», «Технологічний інжиніринг підприємств хлібопекарської, кондитерської, макаронної та харчоконцентратної галузей» (СВО «Магістр»), також викладала
освітні компоненти «Спеціальні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», «Управління якістю продукції при виробництві ХКМВіХ» (СВО «Магістр»).
Здійснює консультування здобувачів з курсового та дипломного проєктування за спеціальністю кондитерське та харчоконцентратне  виробництво. Багаторазово була керівником міжкафедральних комплексних дипломних проєктів.
Постійно приймає активну участь у профорієнтаційній роботі. Є членом державної екзаменаційної комісії Одеського технічного фахового коледжу ОНТУ по захисту дипломних проєктів молодших спеціалістів зі спеціальності 181 «Харчові технології». На кафедрі відповідальна за розрахунок та виконання навчального навантаження викладачів, виконує роботу куратора та проводить виховну роботу зі студентами. З 2018 року є директором Інституту культури та мистецтв ОНТУ, приймає участь в організації та підготовці студентів для участі у конкурсі студентських робіт “Історія мого університету”.
Приймає участь у проведенні курсів підвищення кваліфікації на підприємствах галузі (зокрема “АВК”, м. Луганськ у 2013 р.). За час роботи постійно підвищує свою кваліфікацію – з 2009 по 2011 рр. підвищувала кваліфікацію у «Школі педагогічної майстерності ОНАХТ»,  у 2017 р. підвищувала кваліфікацію викладача випускової кафедри у «Школі педагогічної майстерності ОНАХТ»  курс БЖД, у 2018 р. пройшла стажування на підприємстві ЗАТ «Одесакондитер». З 07.09.2022 по 07.02.2023р. пройшла підвищення кваліфікації на ТОВ «Дельта Вілмар Україна» на тему: «Ознайомлення з сучасними технологіями виробництва рослинних жирів та їх застосуванням у кондитерській галузі».  Учасниця проєкту з розвитку співпраці бізнесу та університетів “Uni-Biz Bridge”, присвячений розвитку soft-skills викладача” (11-14.07.2022), проєкту з розвитку співпраці бізнесу та освіти «Uni-Biz Bridge від UGEN: Адаптивність та гнучкість викладача» (29-31.08.2023 р.), «Коучинг, менторство та наставництво» (15-17.05.2023), «Освіта в умовах невизначеності» (26-29.08.2024).
Є автором близько 90 наукових та науково-методичних праць (h-індекс 5 за Scholar Google), одержала 8 патентів та авторських свідоцтв, співавтор посібнику з грифом МОН «Проектування підприємств кондитерської промисловості». Основні результати роботи апробовані на міжнародних, національних, вузівських наукових, науково-практичних і методичних конференціях в м. Харків, м. Одеса, м. Семей (Казахстан) та ін. Науково-дослідна діяльність спрямована на наукове обґрунтування та удосконалення існуючих технологій збивних кондитерських виробів та цукристих східних солодощів для покращення їх якості та підвищення харчової цінності на основі використання нетрадиційної плодово-ягідної сировини, білкових добавок, цукрозамінників та продуктів переробки рослинної сировини. Результати розробок та запропоновані технології апробовано у промислових умовах,
впроваджено на різних за потужністю підприємствах галузі та впроваджено в навчальний процес при викладанні освітніх компонентів.
Приймає активну участь у виконанні держбюджетної науково-дослідної роботи ВНЗ, здійснює керівництво кваліфікаційними роботами магістрів. Виконує керівництво науково-дослідною роботою студентів, результати яких доповідалися на наукових конференціях, публікувалися у наукових виданнях, патентах.

Виконує роботу у складі журі Всеукраїнської студентської олімпіади в галузі «Харчові технології». Приймає участь у роботі постійно діючого студентського наукового гуртка технолога-початківця «Лабораторія смаку». Приймає участь у роботі майстер-класів: майстер-клас «Солодкі візерунки», майстер-клас по ви-готовленню кейк-попсів в рамках проєкту «Craft Taste Lab» тощо.

Є членом робочої групи з розробки ОП «Технології хліба, кондитерських,
макаронних виробів та харчоконцентратів», СВО «Магістр» (спеціальність 181 «Харчові технології»).

Нагороджена грамотою за багаторічну плідну працю, високий професіоналізм та вагомий внесок у розвиток виховання студентської молоді, неодноразово відзначена грамотами проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, соціальних питань, оздоровлення і спорту та декана факультету. Відзначена дипломом 2 ст. за перемогу у конкурсі «Кращий доцент ОНАХТ» у 2018 р. за напрямом науково-методична робота.

e-mail: tolstihvu@gmail.com
ORCID: 0000-0001-8391-5377
ResearcerID:GZA-9831-2022

Google scholar