Олена Котузаки

Kotuzaki

Посада – доцент кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів

Вчене звання – доцент кафедри Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, 2020 р.

Науковий ступінь – кандидат технічних наук, 2013 р.

Дисертація за спеціальністю 05.18.01 – технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів і харчових концентратів на тему: «Розробка технології і рецептур бісквітних напівфабрикатів на основі нехлібопекарських видів борошна».

Диплом про освіту – назва спеціальності «Технологія хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв» Одеського технологічного інституту харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова, присвоєно кваліфікацію інженера-технолога, 1991 р.

Стажування − Вища школа педагогічної майстерності з 2014 –2016 рр., ОНАХТ − Вища школа педагогічної майстерності БЖД 2018 р., ЗАТ «Одесакондитер» 2018 р. У березні 2020 року пройшла наукове стажування за програмою «Академічна доброчесність: виклики сучасності» Вищий Духовний Семінаріум WKGW у Варшаві (номер сертифікату KW – 032020/018) та отримала сертифікат відповідно до Загальноєвропейської рекомендації з мовної освіти на рівні В2 з польської мови (свідотство KW -008/0320 від 11.03.2020). Підвищення кваліфікації на ТОВ «Дельта Вілмар Україна» з 07.04.2023 по 07.09.2023 (180 год/ 6 кредитів ЄКТС).

Загальний науково-педагогічний стаж – 20 років, з яких у ОНТУ – 20 років.

На кафедрі викладає такі дисципліни: «Методологія та організація наукових досліджень», «Технологія харчових виробництв. Технологія цукрового виробництва», «Технологія кондитерського виробництва з КР», «Основи наукових досліджень», «Науково-дослідна робота». Виконує керівництво всіма видами практик, консультує здобувачів з виконання курсових робіт і проєктів, кваліфікаційних робіт бакалаврів і магістрів. Багаторазово була керівником міжкафедральних комплексних кваліфікаційних робіт. Кваліфікаційні роботи здобувачів, якими керувала були неодноразово визнанні кращими на конкурсах ОНТУ.

Член робочої групи освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».

На кафедрі виконує кураторську/тьюторську роботу, обов’язки секретаря кафедри, відповідальна за наукову роботу здобувачів.

Автор більше 105 наукових праць (h-індекс 6 за Scholar. Google), одержала 14 патентів.

Результати наукової роботи оприлюднені на Міжнародних та Всеукраїнських наукових та методичних конференціях в м. Харків, м. Київ, м. Одеса, м. Полтава, м. Пловдів (Болгарія) та ін. Виступала з доповідями на Міжнародних науково-практичних конференціях.

Науково-дослідна діяльність спрямована на наукове обґрунтування та удосконалення існуючих технологій піноподібних борошняних виробів для стабілізації їхньої якості та підвищення харчової цінності на основі використання нехлібопекарських видів борошна. Результати розробок та запропоновані технології апробовано у промислових умовах, впроваджено на різних за потужністю підприємствах галузі та впроваджено при читанні лекцій за дисциплінами «Методологія та організація наукових досліджень», «Основи наукових досліджень».

Керує постійно діючим студентським науковим гуртком «Історія розвитку та інноваційні технології хлібопекарського та кондитерського виробництва».

Була офіційним опонентом дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук, Ph. D. Доктор філософії.

Приймає активну участь у виконанні фундаментальної держбюджетної роботи ПНДЛ за темою «Наукові основи регулювання біотехнологічних процесів у борошняних системах» (№ держ. реєстрації 0112U000109) та прикладної держбюджетної роботи ПНДЛ за темою «Розробка науково-технологічних рішень для підвищення та стабілізації якості борошняних виробів при зберіганні і розширенні їх асортименту» (№ держ. реєстрації 0115U000291).

Нагороджена дипломом за участь та грамотою Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації за перемогу в регіональному конкурсі інноваційних проектів, присвяченому Дню науки України, у номінації «Кращий інноваційний проект».

Нагороджена дипломом за участь та І місце у конкурсі «Кращий інноваційний проект»: «Технологія бісквітних напівфабрикатів на основі борошняних композитних сумішей» присвяченому Всесвітньому Дню науки за мир та розвиток.

Нагороджена грамотою проректора з науково-педагогічної та виховної роботи, соціальних питань оздоровлення і спорту за відповідальне ставлення до виховання студентської молоді факультету.

Займається активною науковою роботою зі здобувачами: допомагає у підготовці наукових публікацій, доповідей на наукові конференції.

e-mail: elena1kotuzaki@gmail.com

ORCID:0000-0001-9846-8995

ResearcerID: F-5106-2016

Google scholar