Лекція-зустріч зі стейхолдером-виробничником, успішною випускницею кафедри Поповою Галиною В’ячеславівною

1 травня відбулася надзвичайно цікава лекція-зустріч на тему «Досвід розвитку виробництва хлібних виробів для “здорового” харчування», яку для студентів провела наша випускниця – директор ФОП «Попова Галина В’ячеславівна» (ТМ Булочна “Крендель”), Галина В’ячеславівна Попова!
Під час лекції присутні мали змогу дізнатися про тенденції ринку, особливості розробки та впровадження рецептур хлібних виробів для “здорового” харчування; практичний досвід створення та розвитку власного виробництва хлібобулочних виробів!
На початку лекції Галина В’ячеславівна приділила увагу значенню, впливу складу продуктів, які ми споживаємо, на організм людини, для здорового способу життя і основним принципам здорового харчування, важливість і шляхи збагачення дефіцитними нутрієнтами продукту № 1 в нашому раціоні – ХЛІБА, зокрема завдяки використанню альтернативних пшеничному видів борошна, насіння, сухофруктів, прянощів тощо!
Пані Галина розповіла про розроблену лінійку продукції та власний досвід виробництва хлібних виробів з підвищеною харчовою цінністю та виклики, з якими стикається виробник, орієнтований на виготовлення продукції з урахуванням сучасних тенденцій здорового харчування, без внесення консервантів і поліпшувачів, які зміни відбуваються зі складовими сировини і їх перетворення в ході технологічного процесу виробництва хліба.
Особливу увагу було приділено цінності і особливостям технології хліба із цільнозернового пшеничного борошна з додаванням насіння та продуктів переробки альтернативних зернових, олійних культур, горіхів та інших складових з функціональними властивостями, на основі натуральних інгредієнтів і заквасок.
Галина В’ячеславівна також поділилася власним професійним шляхом, починаючи від студентських років до створення і розвитку власного підприємства.
Присутні мали змогу поставити запитання щодо технологічних процесів, підбору сировини, контролю якості та особливостей ведення малого бізнесу з виробництва хліба і борошняних кондитерських виробів.
Такі зустрічі є важливим містком між освітою та реальним виробництвом і мотивують здобувачів до вивчення тонкощів технологій та розвитку у професії!
Після лекції відбулося обговорення освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» підготовки здобувачів СВО Бакалавр і Магістр, під час якого пані Галина наголосила на важливості практичної складової, формування соціальної відповідальності, фахових і підприємницьких компетентностей, зокрема завдяки більшому ознайомленню студентів із обладнанням для підприємств малої потужності і особливостями технологій «нішової», крафтової продукції. Галина В’ячеславівна надала цінні практичні поради щодо удосконалення змісту освітніх компонент з урахуванням тенденцій, потреб сучасного виробництва, реальних викликів, з якими стикаються виробники хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів.
Дякуємо, Галина В’ячеславівна, за цікаву лекцію, цінні поради, можливість отримати знання «з перших вуст» та надихнутися історією успіху!
5244892562001620801 (1)