Засідання секції Зберігання, технології переробки зерна, виготовлення зернових, хлібопекарських виробів та комбікормів

22 квітня розпочала роботу щорічна і ювілейна в цьому році 85 Наукова конференція науково-педагогічних працівників ОНТУ!

На пленарному засіданні були заслухані доповіді, присвячені інституційному підходу до забезпечення економічної безпеки, застосуванню рослинних антиоксидантів для профілактики постстресових реакцій у сільськогосподарських тварин і птиці, тенденціям розвитку автоматизації і робототехніки в контексті сучасного індустріального розвитку суспільства, науковим основам у виробництві дистилятів для міцних напоїв України та особливостям традиційних м’ясних продукти Одещини, виробництво характеризується значним потенціалом для сталого розвитку м’ясопереробної галузі.

На засіданні секції Зберігання, технології переробки зерна, виготовлення зернових, хлібопекарських виробів та комбікормів, яке відбулося 24 квітня, викладачі та аспіранти кафедри представили 3 усних і 21 стендові доповіді та постер («Перспективність використання суміші безглютенових видів борошна в технології кексів без розпушувачів», Макарова О.В., Котузаки О.М., Чабан А.Б.) за напрямами досліджень наукової школи «Розробка нових ресурсозберігаючих технологій виробництва хлібопродуктів і кондитерських виробів».

На початку засідання секції була заслухана доповідь професора Коркач Г.В., присвячена науково-практичним аспектам підвищення якості здобного печива, під час якої доповідачем також були розглянуті основні тренди світового кондитерського ринку, зазначено на важливість взаємодії науки та бізнесу, перспективність використання фундучного борошна, що вирощується на Одещині, та іншої нетрадиційної сировини для покращення харчового профілю здобного печива. В доповідях аспірантів кафедри Оніщенко О.В. та Тимчака Д.О. (наук. керівник – проф. Жигунов Д.О.) було розглянуто потенціал українських сортів зерна пшениці для використання у хлібопекарській галузі та технології сухих сніданків – повітряних зерен сорго, що сприятиме розширенню асортименту як харчоконцентратів, так і інгредієнтів для кондитерської, пивоварної та комбікормової галузі. Зацікавленість учасників конференції та активна дискусія засвідчили актуальність, новизну і практичну цінність представлених напрацювань.

Наприкінці засідання наукові керівники секції –проф. Жигунов Д.О., доц. Макаринська А.В., проф. Станкевич Г.М., зазначили важливість представлених результатів досліджень і відповідність їх вимогам часу та потребам бізнесу, підтвердили провідну роль нашого університету в розробці інноваційних технологій для харчової галузі.

Представлені на конференції наукові наробки, традиційно, будуть враховані гарантами та викладачами при оновленні освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Технології зберігання і переробки зерна», що забезпечуватиме практичну орієнтованість навчання відповідно до сучасних тенденцій і потреб ринку.

Проведення наукових конференцій не лише традиція, а й необхідність, адже сприяє розвитку університету як наукового центру, формуванню його імідж і залученню до спільноти лідерів галузей!

5215430082783473784

5215430082783473787