Open day

День відкритих дверей в ОНТУ: знайомство з професією через творчість і смак!
12 квітня 2025 року в Одеському національному технологічному університеті відбувся День відкритих дверей. Викладачі кафедри і студенти тепло зустріли гостей заходу та майбутніх абітурієнтів, запропонувавши цікаву, пізнавальну та смачну програму!
Гостей заходу дуже зацікавив майстер-клас “Розпис великодніх пряників”. Школярі із захопленням розмальовували вироби айсингом, декорували його різнокольоровою глазур’ю та їстівним декором, створюючи власні шедеври!
Під час розпису виробів відбувалося й знайомство майбутній абітурієнтів з нашими студентами, які поділилися своїми враженнями і перевагами навчання в ОНТУ.
Учні також дізналися про таємниці виробництва кави та чаю: доценти кафедри Толстих В.Ю. та Макарова О.В. разом зі здобувачами представили відвідувачам різноманітні види чаю, розповіли про особливості технології їх виготовлення, способи заварювання та провели дегустацію. Гості дізналися чим обумовлені відмінності смаку і аромату чаю та кави, як впливають сорт кавових зерен, ступінь її обсмаження на властивості напою, а також навчилися візуально відрізняти зерна Арабіки та Робусти.
У форматі гри та експерименту школярам запропонували відгадати сорт кави або чаю, вивчаючи зовнішні ознаки та аромат напоїв. В ході майстер-класу діти дізналися багато цікавих фактів про чай, особливості вирощування та виробництва чорного, зеленого, білого, жовтого та бірюзового (улун) чаю.
Захід подарував учасникам незабутні враження та нові знання! Наприкінці зустрічі школярі висловили вдячність і бажання стати частиною великої родини ОНТУ!

Посилання на відео5469817130254985387

5469817130254985388

5469817130254985390