17 грудня 2024 р. на кафедрі відбувся захист кваліфікаційних робот магістрів спеціальності 181-Харчові технології, освітньої програми Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчо концентратів.
Теми представлених кваліфікаційних робіт актуальні та спрямовані на розширення асортименту та розробку хлібобулочних виробів оздоровчого призначення
Шаєсламов Сергій Сергійович представив до захисту кваліфікаційну роботу на тему: «Розширення виробництва на пекарні ФОП «Самброс Н.М.» в м. Одеса шляхом впровадження виробів з використанням природних компонентів з радіопротекторними властивостями», спрямована на визначення доцільності використання горобинно-топінамбурового порошку, як джерела біологічно активних речовин, при виробництві хлібобулочних виробів та розробці булочних виробів покращеного хімічного складу з його використанням. При виборі сировини керувалися її цінним складом та доступністю.
Ніщук Павло Васильович представив до захисту кваліфікаційну роботу на актуальну тему: «Впровадження лінії з виробництва «Панко сухарів» на пекарні ТОВ «Іванівські млинарі»».
Особливістю виробництва цих сухарів є специфічний метод випікання: якщо формування традиційного хлібного м’якуша відбувається при випіканні за допомогою тепла, та японський хлібний м’якуш випікається за допомогою електричного струму (принцип закон Ома). Тісто при такому «випіканні» виконує роль провідника, нагрівається і перетворюється на «хліб без скоринки». Робота була присвячена визначенню оптимальних режимів випікання та охолодження хліба, що дозволяє значно економити електроенергію та тривалість технологічного процесу приготування панірувальних сухарів «Панко».
Представлена робота викликала значний інтерес у викладачів і виробничників, присутніх на захисті.
Всі роботи були захищені на відмінно.
Вітаємо наших здобувачів з вдалим захистом!!!