Мельник Ірина Василівна

мельникЗакінчила Одеську державну академію харчових технологій в 1995 р. та здобула кваліфікацію інженер-технолог за спеціальністю «Технологія зберігання і переробки плодів та овочів».

З 1995 по 1999 рр. навчалася в аспірантурі та захистила дисертацію на тему: «Розробка технології консервованих харчових продуктів із нуту».

В 1999 р. була обрана на посаду голови профспілки студентів ОНАХТ і виконувала ці обов’язки по сумісництву до 2005 р.

З 1999 по 2006 рр. займала посаду асистента, з 2006 р. – доцента на кафедрі технології вина та енології ОНАХТ, з 2019 р. – доцента на кафедрі технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ.

З 2023 р. – доцент кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів.

На кафедрі викладає наступні  навчальні дисципліни: «Теоретичні основи харчових технологій», «Технології харчових виробництв: технології переробки зерна», «Науково-дослідна робота студентів», керівництво кваліфікаційними роботами бакалаврів і магістрів, керівництво науково-дослідною практикою.

Підвищення кваліфікації

  • Інститут підвищення кваліфікації ОНАХТ у «Школі педагогічної майстерності», 2015.
  • Науково-методичний вебінар ГО «ІППО» на тему: «Нові технології при переході від дистанційного до очного навчання», Київ, сертифікат № 813965799111, 26-27.03.2021.
  • Цикл навчальних вебінарів з наукометрії «Головні метрики сучасної науки. Scopus та Web of Science», проведений компанією «Наукові публікації – Publ. Science (10 год.), Київ, сертифікат № АА 1310/12.02.2021.
  • Підвищення кваліфікації за темою: «Створення інтерактивного контенту. Презентації, інтерактивні інструменти», ГО «Платформа освіти», Київ, сертифікат № 4921518113261/16.10.2021.
  • ТОВ “РАМАН”, пивоварня ресторану «Люстдорф», тема стажування: «Впровадження dry hopping в технологію американського Pale Ale», Одеса, 28.10.2021. – 28.02.2022 р.
  • Вебінар «Профіль установи: створення, корегування, використання», Clarivate: Київ, 10.05.22.
  • Вебінар «Можливості аналітичного інструменту InCites для науковця та адміністратора», Clarivate: Київ, 12.05.22.
  • Всеукраїнський тренінг «Мотиваційний лист для успішного вступу до закладу вищої освіти. Впровадження мультипредметного тесту замість ЗНО»// конференція «Особливості освітнього процесу під час воєнного стану», ГО «ІППО», м. Київ, сертифікат № 6272112661823455V/11-12.06.2022 р.
  • Вебінар «Командний коучинг як інструмент збільшення продуктивності учасників освітнього процесу»// ГО «Платформа», м. Київ, сертифікат №642941181583958166 – 11.08.2023 р.

Коло наукових інтересів: технологічні аспекти використання нетрадиційної зернобобової сировини в харчових технологіях; волого-теплова обробка зернових культур; отримання солоду із зернової сировини з заданими технологічними властивостями; поглиблена переробка зерна.

Публікації: Є автором 260 наукових публікацій (у тому числі 73 статті – в фахових виданнях), 2-х монографій, співавтором 3-х підручників і 1-го  навчального посібника, методичних вказівок для студентів спеціальності 181 – «Харчові технології».

Учасник національних та міжнародних науково-практичних конференцій, симпозіумів, семінарів.

Актуальна діяльність:

  • Член трудового колективу ОНТУhttps://ontu.edu.ua/
  • Секретар Ради зі спеціальностей 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології».
  • Член конкурсної комісії загальноуніверситетського конкурсу наукових студентських робіт “Історія мого університету”.
  • Керівник наукового студентського гуртка «Глибока переробка зерна».
  • Куратор академічної групи на кафедрі ТЗПХіКВ.
  • Відповідальна за науково-методичну роботу кафедри ТЗПХіКВ.

Нагороджена грамотами ректорів НУХТ і Пловдівського університету харчової промисловості, проректора і декана ОНТУ.

email: ivmelnik@ukr.net

https://orcid.org/0000-0003-1292-078X

https://scholar.google.com.ua/citations?user=F6rN6W4AAAAJ&hl=uk&oi=sra

https://www.webofscience.com/wos/author/record/G-4635-2016