Лекція для здобувачів ВСП «Одеського технічного фахового коледжу ОНТУ», лектор к.т.н., доц. Котузаки О.М.

28 березня відбулась лекція доцента кафедри «Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів» Котузаки О.М. для здобувачів ВСП «Одеського технічного фахового коледжу ОНТУ». Тема лекції «Шоколад: асортимент та споживчі властивості»

В ході лекції окрім історії виникнення, асортименту та класифікації шоколаду було розглянуто питання щодо користі чи шкоди від споживання даного виробу. Так як багато прихильників правильного харчування відносять солодке до забороненої їжі, адже вона може зашкодити фігурі та стану організму. Нерідко до списку таких продуктів потрапляє і шоколад, який вважається причиною зайвої ваги, проблемної шкіри, діабету та карієсу тощо. Але, повірте, такі судження є помилковими, якщо йдеться про правильний продукт: натуральний, що не містить підсилювачів смаку та хімічних добавок. Як обрати хороший шоколад і чим він корисний, аргументи за і проти. Відповіді на ці, і інші, питання були розглянуті в ході лекції.

Слайд1

Слайд2