24 березня 2023 року на кафедрі технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв ОНТУ, відбулася лекція на тему «Кава та кавові напої: виготовлення та рекомендації
до вживання», спікером якої була доцент кафедри В.Ю. Толстих.
На лекції було представлено інформацію про основні біологічні види кави та райони їх вирощування. Студенти дізнались про особливості виготовлення натуральної кави в зернах та меленої, а також про використання кавових напоїв як альтернативи натуральній каві для тих споживачів, які мають певні протипоказання до її вживання.
В ході лекції було розглянуто багато цікавих історичних фактів, також інформацію стосовно впливу кави на організм людини та рекомендації до її вживання.
На заході були присутні 65 учасників, серед яких студенти факультетів ТЗіЗБ, АтаР, викладачі ОНТУ, а також гості з Миколаївського національного аграрного університету.