16 березня професор кафедри ТЗПХіКВ Дмитро ЖИГУНОВ, доцент кафедри ТЗПХіКВ Ірина СОЛОНИЦЬКА разом с професором кафедри маркетингу, підприємництва і торгівлі Мариною МАРДАР прийняли участь у проведенні професіональної конференції «Хлібопекарський бізнес 2023», яка відбулася у Бізнес-центрі IQ, м. Київ.
Ця щорічна конференція стала містом збору професіоналів хлібопекарської, кондитерської та борошномельної галузей, а також постачальників лабораторного обладнання, технологічного обладнання та пакувального обладнання.
Особливо цікавими були виступи керівників двох профільних асоціацій: Олександра ТАРАНЕНКО (Всеукраїнська асоціація пекарів) та Родіона РИБЧИНСЬКОГО (Спілка «Борошномели України»), а також Юлії ШИРКО (компанія Про Консалтінг»), які були присвячені проблемам і трендам українського ринку хліба, борошна та борошняних кондитерських виробів.
На панельної дискусії «Сучасна модель системи енергозабезпечення хлібопекарського підприємства» були обговорені проблеми «енергоіснування» та можливості функціонування підприємств галузі в складних політичних, соціальних та економічних умовах; питання пошуку рішень зниження витрат на усі види енергоносіїв.
Втішно, що велика кількість доповідей була присвячена питанням контролю якості борошна та взагалі сучасної “філософії” виробництва борошна цільового призначення із заданими показниками якості, які є об’єктами пильної уваги науковців кафедри технології зернових продуктів, хліба та кондитерських виробів.