8 січня відбувся захист кваліфікаційних робіт магістрів. Представлені роботи магістра Підмазко Н.В. на тему «Удосконалення технологій борошняних кондитерських виробів з використанням пребіотиків на ТОВ «Іванівські млинарі». У роботі досліджено внесення у рецептуру вафель пребіотику- інуліну за рахунок зниження кількості кондитерського жиру, що значно покращило структурно-механічні, реологічні та фізико-хімічні властивості напівфабрикату – жирової начинки, готових вафельних виробів та сприяло збільшенню терміну зберігання готових виробів. Розроблено рецептуру дослідних виробів – вафель «З пребіотиком». Проведений комплекс досліджень дозволяє розробити готові вироби для людей, у яких порушено нормальний мікробіоценоз кишечнику, підвищити споживчі властивості вафельних виробів та створити готові вироби для «здорового харчування».
Робота магістра Чорного Р.Р. на тему «Дослідження технологічних властивостей борошна тритикале та включення його в рецептуру борошняних кондитерських виробів». Робота спрямована на можливість заміни пшеничного борошна тритикалевим при виробництві борошняних кондитерських виробів.
Тритикале – це перспективна сільськогосподарська культура, яка з’явилася в результаті схрещування пшениці та жита. Цей гібрид об’єднав у собі найкращі якості обох злаків, створивши рослину з унікальними властивостями. Тритикале демонструє високу продуктивність, особливо в умовах, несприятливих для інших зернових культур. Завдяки своїм “батьківським” генам, тритикале має підвищену стійкість до багатьох хвороб і шкідників, що робить його менш вибагливим у догляді. Зерно тритикале містить багато білка, а за своїми харчовими властивостями не поступається пшениці. Його активно використовують для виробництва борошна, кормів для тварин, а також у пивоварінні.
Зважаючи на вищевикладене, у роботі проведено комплекс досліджень по вивченню технологічних властивостей сортів тритикале «Анна», «Тимофій» та «Пундик», досліджено можливість використання борошна із тритикале в технології цукрового печива, обгрунтовано доцільність заміни пшеничного борошна на тритикалеве сорту «Тимофій» у рецептурі цукрового печива та розроблена рецептура печива «Тритикалеве».
Вітаємо з успішним захистом! Сьогоднішній день — це не просто завершення важливого етапу, але й початок нової сторінки у вашому житті. Бажаємо вам віри у свої сили, нових досягнень та натхнення! Нехай ваші знання стануть міцним фундаментом для кар’єрного розвитку, а досвід, здобутий у магістратурі, допомагає долати будь-які виклики.