4 листопада 2025 року на кафедрі Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів доцентом Мельник І.В. проведена відкрита лекція для студентів груп БІО-38(а), ТМ-31, ТМ-33, ТМ-35, ТХ-307, ТХ-308, ТХ-309с(а), ТХ-310(а) з освітнього компоненту ТХВ: Технологія переробки зерна. Тема лекції «Загальні відомості про сировину і продукцію борошномельного виробництва». В ході лекції засвоєний матеріал щодо характеристики борошномельної промисловості, була наведена характеристика сировини для виробництва борошна, її анатомічна будова, хімічний склад, технологічні властивості. Відпрацьований матеріал щодо вимог сучасних НТД до якості зернової сировини і готової продукції, асортименту і якості борошна.

