18 вересня у змішаному форматі відбулася ХІ Міжнародна науково-практична конференція «Здобутки та перспективи розвитку кондитерської галузі», у роботі якої взяли участь викладачі кафедри та здобувачі освіти за ОПП “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів”.
На конференції розглядалися проблеми та перспективи розвитку кондитерської галузі, вимоги вітчизняного законодавства та міжнародний досвід щодо організації системи простежуваності, практичні підходи до регулювання показників якості здобного печива з високим вмістом нетрадиційної сировини, особливості рецептурного складу та технології низькобілкового печива та інші.
Професор кафедри Коркач Г.В. виступила з доповіддю на тему “Борошно з горіхів у технології борошняних кондитерських виробів”, в який, зокрема, приділила увагу основним трендам розширення асортименту та напрямам розвитку кондитерської галузі у світі, перевагам і причинам обмеженого використання горіхової сировини, її хімічному складу, технологічним характеристикам, що обумовлює особливості виробництва борошняних кондитерським виробів з використанням борошна з горіхів.
Під час доповідей і їх обговорення зроблено акцент на ефективність використання сировинних ресурсів, заходи щодо зменшення виробничих втрат і валоризації відходів, важливість використання локальної сировини, що покращить простежуваність і сприятиме розвитку і підтримці регіональних, вітчизняних аграріїв.