Теми КП, КРБ, КРМ

Накази на затвердження тем кваліфікаційних робіт (посилання)

Тематика курсових робіт та проєктів бакалаврів та магістрів

 На кафедрі «Технології зернових продуктів, хліба, кондитерських виробів» здійснюється підготовка здобувачів СВО бакалавр і магістр за спеціальністю 181 «Харчові технології»: ОПП «Технології зберігання і переробки зерна» та ОПП «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».
   Наукові дослідження та тематики кваліфікаційних робіт бакалаврів і магістрів виконуються на основі вивчення та впровадження сучасних тенденцій в галузі, наявних потреб і рекомендацій стейкхолдерів, запитів промисловості України, зокрема Південного регіону.
Тематики кваліфікаційних робіт бакалаврів та магістрів формуються відповідно:
– Стратегічного плану розвитку Одеської національної академії харчових технологій, зокрема, «Розвиток наукових шкіл, наукових
досліджень і міжнародна діяльність» – інноваційні технології переробки харчової сировини у харчові продукти ( на безвідходній енергозберігаючій основі, виробництво харчових продуктів з нетрадиційної сировини);
– Державної Стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 рр.;
– Стратегії розвитку Одеської області на період 2021-2027 рр., а саме, Стратегічний пріоритет 1. Новий соціально-гуманітарний розквіт (Сучасна високоякісна освіта), Стратегічний пріоритет 4. Ефективний економічний простір;
– Стратегії розвитку ОНТУ в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України;
 – напрямків наукової школи «Розробка нових ресурсозберігаючих технологій виробництва хлібопродуктів і кондитерських виробів».
   Тематика наукового напрямку спрямована на розвиток інноваційних технологій виробництва хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів, контроль якості технологічних процесів, пошук інноваційних рішень для розробки і впровадження технологій,  виробів для здорового, тривалого життя людини відповідно концепції сталого розвитку та реалізацію національних і регіональних стратегій. Наукові дослідження охоплюють питання вдосконалення технологій, раціонального використання сировинних ресурсів, розробки новітніх виробів, зокрема з використанням фізіологічно-функціональних інгредієнтів, а також зниження технологічних втрат/відходів.
Здобувачі беруть участь у дослідницьких проєктах, спрямованих на практичне вирішення актуальних проблем харчової промисловості, таких як покращення якості та безпечності хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів, удосконалення технологій виробів з використанням інноваційних інгредієнтів, розробка новітніх виробів підвищеної харчової цінності та ін.
   Тематика кваліфікаційних робіт магістрів ОПП «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» тісно пов’язана з дослідженнями наукової школи за напрямом «Розробка науково-обґрунтованих та удосконалення традиційних технологій нового конкурентоздатного асортименту хлібобулочних і кондитерських виробів з якісно зміненими функціональними властивостями».
Таким чином, наукові дослідження наукової школи та кваліфікаційні роботи магістрів доповнюють одна одну, сприяючи розвитку галузі через інтеграцію теоретичних знань і наукових досліджень, спрямованих на вирішення нагальних проблем і запитів галузі.

ТЕМАТИКИ КУРСОВИХ РОБІТ/ПРОЄКТІВ ТА КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ

ОП «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів»

СВО “Бакалавр”

Тематики курсових робіт з ОК «Технологія кондитерського виробництва з КР»

Тематики курсових робіт з ОК «Технологія хлібопекарського виробництва з КР»

Тематики курсових проєктів з ОК «Проєктування підприємств галузі з КП» (кондитерське виробництво)

Тематики курсових проєктів з ОК «Проєктування підприємств галузі з КП» (хлібопекарське і макаронне виробництво)

 

Теми курсових робіт здобувачів з ОК «Технологія кондитерського виробництва з КР» 2024-2025 н.р.

Теми курсових робіт здобувачів з ОК «Технологія хлібопекарського виробництва з КР» 2024-2025 н.р.

Теми курсових робіт здобувачів з ОК «Технологія кондитерського виробництва з КР» 2023-2024 н.р.

Теми курсових робіт здобувачів з ОК «Технологія хлібопекарського виробництва» 2023-2024 н.р.

Теми курсових робіт здобувачів гр. ТЗХ-33 2022-2023 н.р. денної форми навчання

Теми курсових робіт кондитерське виробництво 4 курс, заочної форми навчання

Теми курсових проєктів здобувачів з ОК «Проєктування підприємств галузі з КП» 2024-2025 н.р.

Теми курсових проєктів здобувачів з ОК “Проєктування підприємств галузі з КП” 2023-2024 н.р. денної та заочної форм навчання

Теми курсових проєктів здобувачів з ОК “Проєктування підприємств галузі з КП”  2022-23 н.р. денної форми навчання

Теми курсових проєктів здобувачів з ОК “Проєктування підприємств галузі з КП” 2022-23 н.р., заочної форми навчання

СВО “Магістр”

Курсовий проєкт з ОК 4 “Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів з КП”
Основною тематикою курсових проєктів з ОК є проєктування хлібопекарського/ кондитерського/ макаронного/харчоконцентратного підприємства/цеху з впровадженням інноваційних/ресурсозберігальних технологій, сучасного обладнання або новітніх видів продукції тощо.

ТЕМАТИКА КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ

Теми КРБ/КРМ ОПП “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів” 2018-2023 рр.

 

Тематика  кваліфікаційних робіт магістрів Технології переробки зерна

ОП “Технології зберігання і переробки зерна