Теми КП, КРБ, КРМ

 

   На кафедрі «Технології зернових продуктів, хліба, кондитерських виробів» здійснюється підготовка здобувачів СВО бакалавр і магістр за спеціальністю 181 «Харчові технології»: ОПП «Технології зберігання і переробки зерна» та ОПП «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів».
   Наукові дослідження та тематики кваліфікаційних робіт бакалаврів і магістрів виконуються на основі вивчення та впровадження сучасних тенденцій в галузі, наявних потреб і рекомендацій стейкхолдерів, запитів промисловості України, зокрема Південного регіону.
Тематики кваліфікаційних робіт бакалаврів та магістрів формуються відповідно:
– Стратегічного плану розвитку Одеської національної академії харчових технологій, зокрема, «Розвиток наукових шкіл, наукових
досліджень і міжнародна діяльність» – інноваційні технології переробки харчової сировини у харчові продукти ( на безвідходній енергозберігаючій основі, виробництво харчових продуктів з нетрадиційної сировини);
– Державної Стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 рр.;
– Стратегії розвитку Одеської області на період 2021-2027 рр., а саме, Стратегічний пріоритет 1. Новий соціально-гуманітарний розквіт (Сучасна високоякісна освіта), Стратегічний пріоритет 4. Ефективний економічний простір;
– Стратегії розвитку ОНТУ в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України;
 – напрямків наукової школи «Розробка нових ресурсозберігаючих технологій виробництва хлібопродуктів і кондитерських виробів».
   Тематика наукового напрямку спрямована на розвиток інноваційних технологій виробництва хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів, контроль якості технологічних процесів, пошук інноваційних рішень для розробки і впровадження технологій,  виробів для здорового, тривалого життя людини відповідно концепції сталого розвитку та реалізацію національних і регіональних стратегій. Наукові дослідження охоплюють питання вдосконалення технологій, раціонального використання сировинних ресурсів, розробки новітніх виробів, зокрема з використанням фізіологічно-функціональних інгредієнтів, а також зниження технологічних втрат/відходів.
Здобувачі беруть участь у дослідницьких проєктах, спрямованих на практичне вирішення актуальних проблем харчової промисловості, таких як покращення якості та безпечності хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів, удосконалення технологій виробів з використанням інноваційних інгредієнтів, розробка новітніх виробів підвищеної харчової цінності та ін.
   Тематика кваліфікаційних робіт магістрів ОПП «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» тісно пов’язана з дослідженнями наукової школи за напрямом «Розробка науково-обґрунтованих та удосконалення традиційних технологій нового конкурентоздатного асортименту хлібобулочних і кондитерських виробів з якісно зміненими функціональними властивостями».
Таким чином, наукові дослідження наукової школи та кваліфікаційні роботи магістрів доповнюють одна одну, сприяючи розвитку галузі через інтеграцію теоретичних знань і наукових досліджень, спрямованих на вирішення нагальних проблем і запитів галузі.

ТЕМАТИКИ КУРСОВИХ РОБІТ/ПРОЄКТІВ ТА КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ

ОП «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів»

СВО “Бакалавр”

Тематики курсових робіт з ОК «Технологія кондитерського виробництва з КР»

Тематики курсових робіт з ОК «Технологія хлібопекарського виробництва з КР»

Тематики курсових проєктів з ОК «Проєктування підприємств галузі з КП» (кондитерське виробництво)

Тематики курсових проєктів з ОК «Проєктування підприємств галузі з КП» (хлібопекарське і макаронне виробництво)

 

Теми курсових робіт здобувачів з ОК «Технологія хлібопекарського виробництва з КР» 2024-2025 н.р.

Теми курсових робіт здобувачів з ОК «Технологія кондитерського виробництва з КР» 2023-2024 н.р.

Теми курсових робіт здобувачів з ОК «Технологія хлібопекарського виробництва» 2023-2024 н.р.

Теми курсових робіт здобувачів гр. ТЗХ-33 2022-2023 н.р. денної форми навчання

Теми курсових робіт кондитерське виробництво 4 курс, заочної форми навчання

Теми курсових проєктів здобувачів з ОК «Проєктування підприємств галузі з КП» 2024-2025 н.р.

Теми курсових проєктів здобувачів з ОК “Проєктування підприємств галузі з КП” 2023-2024 н.р. денної та заочної форм навчання

Теми курсових проєктів здобувачів з ОК “Проєктування підприємств галузі з КП”  2022-23 н.р. денної форми навчання

Теми курсових проєктів здобувачів з ОК “Проєктування підприємств галузі з КП” 2022-23 н.р., заочної форми навчання

СВО “Магістр”

Курсовий проєкт з ОК 4 “Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів з КП”
Основною тематикою курсових проєктів з ОК є проєктування хлібопекарського/ кондитерського/ макаронного/харчоконцентратного підприємства/цеху з впровадженням інноваційних/ресурсозберігальних технологій, сучасного обладнання або новітніх видів продукції тощо.

ТЕМАТИКА КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ

Теми КРБ/КРМ ОПП “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів” 2018-2023 рр.

 

 

 

Тематика  кваліфікаційних робіт магістрів Технології переробки зерна

ОП “Технології зберігання і переробки зерна

 

Накази на затвердження тем кваліфікаційних робіт