Посада – доцент кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів
Вчене звання – доцент кафедри технології хліба, кондитерських виробів і громадського харчування, 1997 р.
Науковий ступінь – кандидат технічних наук, 1993 р.
Дисертація за спеціальністю 05.18.01 – технологія хлібопекарних, макаронних та кондитерських продуктів на тему «Розробка технологій желейних кондитерських виробів з використанням листяних овочів».
Диплом про освіту– спеціальність «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів», Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова , присвоєно кваліфікацію інженера-технолога, 1984 р.
Після закінчення інституту працювала на Чернівецькій кондитерській фабриці майстром карамельного та технологом цукеркового цеху.
З 1987 р. почала роботу на кафедрі Технології хлібопекарського та кондитерського виробництв інженером, а потім завідуючою лабораторією і в 1993 р. закінчила навчання в аспірантурі та успішно захистила дисертацію. В цьому ж році було присуджено науковий ступінь кандидата технічних наук.
З 1993 по 1997 рр. займала посаду асистента на кафедрі технології хліба, кондитерських виробів і громадського харчування, а в 1997 р. присвоєно вчене звання доцента.
З 11.06.2001р. по 31.01.2003 р. виконувала обов’язки завідувача кафедри технології хліба, кондитерських виробів і громадського харчування.
Проводить всі види навчального навантаження – лекції, практичні, лабораторні заняття, здійснює керівництво всіма видами практик, курсовим проєктуванням та кваліфікаційних робіт бакалаврів. Здійснює консультування здобувачів з курсового та дипломного проєктування по кондитерському виробництву. Багаторазово була керівником міжкафедральних комплексних кваліфікаційних робіт.
На кафедрі викладає освітні компоненти : «Теоретичні основи харчових технологій», «Технології харчових виробництв: Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Технологія кондитерського виробництва з КР».
Автор більше 95 наукових праць (h-індекс 6 за Scholar. Google), одержала 12 патентів та авторських свідоцтв. Основні результати роботи апробовані на міжнародних, національних, вузівських наукових, науково-практичних і методичних конференціях в м. Київ, м. Одеса, м. Харків, м.Семей ( Казахстан) та інших. Являється виконавцем держбюджетної теми, направленної на удосконалення технологій кондитерських виробів. Науково-дослідна діяльність спрямована на наукове обґрунтування та удосконалення існуючих технологій збивних кондитерських виробів та цукристих східних солодощів для покращення їх якості та підвищення харчової цінності на основі використання нетрадиційної плодово-ягідної сировини, білкових добавок, цукрозамінників та продуктів переробки рослинної сировини. Результати розробок впроваджено в навчальний процес при викладанні освітніх компонентів.
Співавтор посібників з грифом МОН: «Технологія кондитерського виробництва. Практикум», «Проєктування підприємств кондитерської промисловості».
За час роботи постійно підвищує свою кваліфікацію – проходила стажування в ресторанах «Сонячний берег» та «Час Пік», неодноразово на ЗАТ «Одесакондитер», на ТОВ «Дельта Вілмар Україна» з 07.09.2022 по 07.02.2023р.2023р. (180 год/ 6 кредитів ЄКТС) на тему “Сучасні напрямки удосконалення організації виробництва масложирової продукції для кондитерської та хлібопекарної галузі “, ОНАХТ − Вища школа педагогічної майстерності БЖД 2019, у Всеукраїнському проєкті з розвитку співпраці бізнесу та освіти “Uni-Biz Bridge” від UGEN і отримала сертифікати: “Сучасний викладач”, “Освіта в умовах невизначеності” 2024 ,приймала участь в проведенні курсів підвищення кваліфікації на підприємствах галузі («Рошен» м. Вінниця)
Відповідальна за підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників кафедри, в організації та проведенні Всеукраїнської студентської олімпіади.
Керівник наукового гуртка «Функціональні продукти – запорука здоров’я нації».
Приймає участь у роботі ЕК по захисту кваліфікаційних робіт бакалаврів, магістрів. Приймала участь у роботі ЕК у технічному коледжі.
Відповідала за підготовку пакету документів по попередній акредитаційній справі спеціаліста, магістра.
Очолювала проєктну групу (гарант) освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (спеціальність 181 Харчові технології).
Неодноразово була офіційним опонентом дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук.
Член комісії МОНУ з акредитації та ліцензування двох ВНЗ.
Постійно приймає активну участь у профорієнтаційній роботі в школах, технічному коледжі м.Одеси та на підприємствах кондитерської та хлібопекарської промисловості.
Неодноразово відзначена подякою ректора та грамотами проректора з науково педагогічної та навчальної роботи.
Щорічно готує студентів для участі у Всеукраїнській студентській олімпіаді з напрямку підготовки «Харчові технології та інженерія» ОКР «Бакалавр».
e-mail: gorluda17@ukr.net