ЛЕКЦІЯ НА ТЕМУ: «ЦІКАВИЙ СВІТ ПРЯНОЩІВ ТА ПРИПРАВ»

 

6 листопада 2024 року в ННІ зернового, переробного і хлібопекарського бізнесу ОНТУ, в рамках роботи Інституту культури та мистецтв, була проведена лекція Толстих В.Ю., доцента кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів на тему: «Цікавий світ прянощів та приправ». На лекції були присутні студенти та викладачі університету, а також студенти Одеського технічного фахового коледжу ОНТУ.

Впродовж лекції здобувачі дізнались цікаві факти з історії виникнення прянощів, про сучасний світовий та український ринок спецій, особливості вирощування та застосування спецій та приправ під час приготування різних страв. Також студенти отримали цікаву інформацію, які пряні овочі та пряні трави вирощуються в нашому регіоні. Дізнались про особливості виробництва натуральних, штучних та синтетичних ароматизаторів. Тема лекції зацікавила слухачів та мала гарні коментарі.

5291885100562244590image