Колоквіум наукової школи «Розробка нових ресурсозберігаючих технологій виробництва хлібопродуктів і кондитерських виробів»

18 жовтня 2023 року у змішаному форматі відбувся колоквіум наукової школи «Розробка нових ресурсозберігаючих технологій виробництва хлібопродуктів і кондитерських виробів» на тему: “Виклики сьогодення у виробництві борошняної продукції: можливі рішення та шляхи їх практичної реалізації”. У колоквіумі прийняли активну участь викладачі та аспіранти кафедри технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів і представники підприємств галузі. Підіймалося питання нагальних проблем хлібопекарської і макаронної галузі; основні напрямки розширення асортименту борошняних виробів відповідно до запитів і очікувань споживачів; особливості виробництва хліба із тіста високої гідратації, доцільність використання борошна з цільнозмеленої пшениці та нетипового для хліба зерна, зокрема вторинних продуктів переробки зернової сировини,  при виробництві борошняної продукції, розглянуто наробки наукової школи і щодо можливих заходів стабілізації якості хлібобулочних і борошняних кондитерських, макаронних виробів, зважаючи на значні коливання показників якості, властивостей пшеничного борошна та технологічні властивості нехлібопекарських видів борошна.
Наприкінці колоквіума також обговорили напрями удосконалення освітніх програм, сучасні практики галузевих підприємств, які доцільно врахувати при оновленні змісту підготовки здобувачів СВО магістр і бакалавр.
MyCollages (5)