В рамках роботи наукових гуртків викладачами кафедри та учасниками гуртків заплановані майстер-класи, які поєднуються з профорієнтаційною роботою, для учнів коледжів і шкіл міста.
- «Функціональні продукти – запорука здоров’я нації» – наукові керівники д.т.н., проф. Коркач Г.В., к.т.н., доц. Макарова О.В., к.т.н., доц. Солоницька І.В.
- «Управління якістю зерна та борошна» – наукові керівники к.т.н., доц. Волошенко О.С., к.т.н., доц. Хоренжий Н.В., ас., к.т.н. Маренченко О.І.
- «Новітні круп’яні продукти з нетрадиційної сировини» – наукові керівники к.т.н., доц. Кустов І.О., к.т.н., доц. Чумаченко Ю.Д., к.т.н., ст.викл. Ковальова В.П.
- «Історія розвитку та інноваційні технології хлібопекарського та кондитерського виробництва» – наукові керівники к.т.н., доц. Котузаки О.М., к.т.н., доц. Хвостенко К.В., к.т.н., доц. Павловський С.М.
- «Глибока переробка зерна» – наукові керівники д.т.н., проф. Верещинський О.П., д.т.н., проф. Жигунов Д.О., к.т.н., доц. Мельник І.В.
- «Гурток технолога-початківця «Лабораторія смаку» – наукові керівники к.т.н., доц. Толстих В.Ю, зав. лаб. Чабан А.Б.
У лютому 2024 року на кафедрі в рамках ОПП “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів” започатковано проєкт Craft Taste Lab, який передбачає синергію науки, бізнесу, навчання, допомогає молоді зорієнтуватися у сучасному світі швидких змін та сприяє більш усвідомленому вибору професії
В рамках роботи гуртка технолога-початківця «Лабораторія смаку» викладачами кафедри та учасниками гуртку систематично проводяться майстер класи, які поєднуються з профорієнтаційною роботою, для учнів коледжів, шкіл, ліцеїв міста з виготовлення різних видів хлібобулочних, кондитерських виробів.
- В рамках роботи наукового гуртка технолога-початківця «Лабораторія смаку» пройшов майстер-клас для учнів 9 класу Одеського ліцею “Приморський”. Виготовляли сирцеві пряники з частковою заміною пшеничного борошна на борошно зі спельти з різним видом оздоблення. Також школярам була проведена екскурсія спеціалізованими лабораторіями кафедри.
- На кафедрі ТЗПХ і КВ в рамках наукових гуртків відбулася зустріч зі студентами 2-го курсу ОТФК ОНТУ з участю студентів 2 курсу ОНТУ. Студенти ОТФК ознайомилися з аудиторіями та роботою сучасного обладнання для хлібопекарського, макаронного, кондитерського виробництв, яке знаходиться на кафедрі. Також запрошені гості приймали участь майстер-класі, на якому виготовляли пісочне печиво на різниз видах борошна (пшеничне, гречане з зеленої гречки та термічно обробленої). В кінці зустрічі студенти визначили органолептичні показники виготовлених виробів та провели порівняльну характеристику між ними. посилання
– 17 листопада 2023 р. для учнів 9 класу Одеського ліцею “Приморський” проведено майстер-клас з виготовлення сирцевих пряників з частковою заміною пшеничного борошна на борошно зі спельти з різним видом оздоблення; – 4 грудня 2023 р. відбувся майстер-клас “Солодкі візерунки” по виготовленню здобного печива та його оздоблення для старшокурсників Парламенту Одеської міської ради. На початку зустрічі гості були ознайомлені з теоретичними основами виготовлення випечених та оздоблювальних напівфабрикатів. Потім школярі самостійно виготовляли печиво та декорували його цукровою глазур’ю, а корзинки оздоблювали білковим кремом. – 6 лютого 2024 р. викладачі та здобувачі 4го курсу СВО бакалавр освітньої програми “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів” провели для школярів майстер клас по виготовленню ласощів; – 16 лютого 2024 року проведено майстер-клас для школярів Приморського ліцею, на якому наші гості виготовляли кошики оздоблені білковим кремом, а також прикрашали пряники айсингом; – 7 та 8 березня проведено майстер-класи для школярів ліцею 117, м. Одеса по виготовленню кейк-попсів, трендового десерту у молоді. Під час проведення майстер-класів у школярів була можливість поспілкуватися зі студентами різних курсів ОП «Технології хліба, кондитерських , макаронних виробів та харчоконцентратів» та поставити питання щодо майбутнього навчання. При спілкуванні наші студенти поділилися досвідом навчання та розповіли про дисципліни, які вивчають. – 14 березня 2024 р. проведено майстер-клас для учнів 10-11 класів ліцеїв №15 та № 5 м. Одеси на тему: «Обирай зернові батончики правильно». Учні прийняли участь в аналізі виробництва зернових батончиків та в дегустації зразків для формування споживчого світогляду, визначили якісні та корисні властивості зернових батончиків. Спонсором майстеркласу стала компанія FLАRINO; – 19 березня здобувачі і викладачі кафедри завітали до Одеського ліцею №7. Під час зустрічі був підписаний договір про співпрацю навчальних закладів та проведено майстер-клас для учнів 10-11 класів даного ліцею «Зернові культури України»; – 01 травня 2024 р. напередодні Великодніх свят викладачі кафедри та студенти освітньої програми “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів” Аліна Заплітна, Аміна Абдуллоєва, Тішкевич Олена, Анастасія Шинкарук, Максим Ющин, Світлана Вербицька та Марія Калугіна у рамках наукового гуртка, проєкту Craft Taste Lab провели майстер- клас для учнів ліцею «Надія», на якому виготовляли декор для пасочок – шоколадні гнізда з глазурованими різнокольровою шоколадною глазуррю яйцями, гілочки верби, квіточки та пасхальні кролики з маршмелоу; – 03 червня 2024 р. проведено майстер-клас «Солодкі хмаринки» для учнів Приморського ліцею. Школярі прийняли участь у приготуванні та дегустації власноруч виготовлених виробів з піноподібної маси типу маршмеллоу.