Гостьова зустріч для здобувачів Миколаївського фахового коледжу економіки та харчових технологій

    12 лютого 2025 р. для здобувачів ОПП «Виробництво борошняних, кондитерських виробів та харчових концентратів» та «Виробництво харчової продукції» Миколаївського фахового коледжу економіки та харчових технологій, який був ініціатором зустрічі,  доцентом кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів Толстих Вікторією Юріївною проведена гостьова лекція на тему: «Світ кави та чаю». Модератором і організаторам зустрічі була наша випускниця 2000 року (за спеціальністю Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів), викладач технологічних дисциплін, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії Волкова Світлана Зіновіївна.

Впродовж лекції-презентації здобувачі дізнались про особливості вирощування та оброблення кавових зерен, вплив ступеню обсмажування кави на якість готових напоїв. Була розглянута технологія різних видів розчинної кави, особливості виробництва кавових напоїв та вплив кави на організм людини. Також студенти ознайомились з особливостями вирощування та виробництва зеленого та чорного чаю та правилами їх приготування. Тема зацікавила здобувачів, які поділилися своїми вподобаннями і активно задавали запитання щодо новинок на ринку кави та чаю і відмінності в їхньому приготуванні.

Після лекції здобувачів запросили до участі у студентських конкурсах і конференціях університету, продовження навчання в нашому університеті та ознайомили з умовами вступу.

Присутні на зустрічі викладачі кафедри ТЗПХ і КВ університету та Циклової комісії викладачів технологічних дисциплін колледжу (Голова ЦК, викладач технологічних дисциплін – Яковенко Валентина Андріївна, Завідувачка технологічного відділення, викладач технологічних дисциплін – Швед Світлана Вікторівна, методист коледжу Пінчук Ірина Василівна, викладачі технологічних дисциплін – Чиканчи Олена Юріївна, Буличова Тетяна Олексіївна, майстер виробничого навчання – Квашніна Іванна Петрівна) також обговорили подальшу співпрацю та особливості підготовки фахівців з виробництва харчової продукції, зокрема борошняних, кондитерських виробів і харчоконцентратів.

5289952507012969386

ерп керр