Ганна Коркач

Коркач2

Посада – професор кафедри Технології зернових продуктів, хліба і кондитерських виробів

вчене звання – доцент кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, 1998 р.

науковий ступінь – доктор технічних наук, 2021 р.

дисертація за спеціальністю 05.18.01 – технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів, на тему «Науково-практичне обґрунтування та розроблення ттехнологій кондитерських виробів з синбіотиками».

диплом про освіту – рівень спеціаліст, назва спеціальності «Технологія хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв», Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова, присвоєно кваліфікацію інженера-технолога, 1986 р.

З 1986 по 1991 рр.  працювала на Одеській кондитерській фабриці ім. Р. Люксембург контролером харчових продуктів та майстром вафельного цеху.

З 1991 рр. почала роботу на кафедрі «Технологія хлібопекарського та кондитерського виробництв» інженером , а потім завідуючею лабораторіїєю і в 1998 р. закінчила навчання в заочній аспірантурі та успішно захистила дисертацію на тему: «Розробка технології помадних цукерок з використанням сиропів із побічних продуктів круп’яного виробництва».

З 1998 по 2001 рр. займала посаду асистента на кафедрі технології хліба, кондитерських виробів і громадського харчування, в 2001 р. присвоєно вчене звання доцента.

З 1999 по 2008 р. виконувала обов΄язки заступника декана  факультету «Технологія хліба, кондитерських виробів і харчування», а потім факультету «Технологія хлібопродуктів і кондитерських виробництв».

Проводить всі види навчального навантаження – лекції, практичні, лабораторні заняття, здійснює керівництво науково-дослідною роботою здобувачів вищої освіти, всіма видами практик, курсовим проєктуванням та кваліфікаційних робіт бакалаврів та магістрів по кондитерському виробництву.

Викладає освітні компоненти «Контроль якості, управління безпечністю та екологія в галузі», «Технології харчових виробництв: Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», «Технологічні розрахунки, облік та звітність в галузі», «Методика викладання у ЗВО», «Інноваційні технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів з КП», «Теоретичні і практичні проблеми в технологіях хлібопекарської, кондитерської, макаронної і харчоконцентратної галузей», «Дизайн новітніх видів борошняних, кондитерських виробів і харчоконцентратів», «Управління якістю продукції при виробництві хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів».

За час роботи постійно підвищує свою кваліфікацію – проходила стажування в ресторані «Час пік» та ЗАТ «Одесакондитер», в 2005 р. пройшла курс теоретичної та практичної підготовки з урахуванням вимог Всесвітньої Асоціації кулінарних союзів ( WACS) за програмою навчального семінару для суддів змагань з кулінарного мистецтва та одержала Посвідчення, в 2015 р. пройшла семінар ООН з Промислового розвитку UNIDO та одержала сертифікат експерта з ресурсоефективного та більш чистого виробництва.

З 2020 по 2021 рр. навчалась у докторантурі. У 2021р. достроково захистила докторську дисертацію на тему “Науково-практичне обґрунтування та розроблення технологій кондитерських виробів із синбіотиками”.

У 2023 р. пройшла підвищення кваліфікації на ТОВ”Дельта Вілмар Україна” на тему: «Сучасні технології виробництва рослинних жирів та інгредієнтів для кондитерської промисловості”.

У 2023 р. Міжнародне науково-педагогічне стажування “Theory and practice of scientific and pedagogical approaches in education” в Університеті прикладних наук ISMA, Рига.

Приймає активну участь у виконанні держбюджетної науково-дослідної роботи ВНЗ, держбюджетних робіт проблемної науково-дослідної лабораторії НДІ (№ 3/15 – П, № держ. реєстрації 0115U000291; № 3/18 – П). У 2013 році приймала участь в роботі над темою: «Дослідження наукової та методичної бази з питань технології виробництва продуктів харчування для лікувально-профілактичного харчування» № 14/13 від 12.07.2013, укладену з УкрНДІНанобіотехнологій та ресурсозбереження. У 2024 році участь в науково-дослідній роботі №16/24 «Аналіз показників якості борошна для цільового використання».

Була офіційним опонентом 4 дисертаційних робіт на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук та 1 дисертаційної роботи на здобуття наукового ступеня доктора філософії.

Приймає участь у проведенні навчально-практичних семінарів, курсів підвищення кваліфікації на підприємствах галузі ( КК «Рошен», м. Вінниця).

Підготовлено 5 магістрів, які одержали Дипломи за перемогу у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук з напряму «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції».

По темі наукових досліджень були підготовлені 2 студенти, які взяли участь у конкурсі Благодійного фонду Б.Колесникова «Харчові технології» і одержали Сертифікат на Міжнародну виставку кондитерської промисловості в м. Кельн, Германія «ISN 2018»  та «ISN 2019».

Керівник проєктної групи (гарант) освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» підготовки фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти (спеціальність 181 Харчові технології).

Член проєктної групи освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» підготовки фахівців першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології».

З 2021 року є експертом  Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) зі спеціальності «Харчові технології».

Пройшла підвищення кваліфікації та отримала сертифікати за результатами участі у “Tech summer bootcamp for teachers”, у ІІ Міжнародній осінній школі-тренінгу Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація європейських підходів» (у рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Модуль), у серії вебінарів НТБ ОНТУ “Хмарні сховища, як обрати? Робота із документами, презентаціями та таблицями в хмарних сервісах”, «Діджиталізація наукової діяльності: основні тенденції та ключові особливості», у Всеукраїнському проєкті з розвитку співпраці бізнесу та освіти “Uni-Biz Bridge” від UGEN і отримали сертифікати: “Адаптивність та гнучкість викладача”, “Коучинг, менторство та наставництво”, “Сучасний викладач”, “Освіта в умовах невизначеності”; он-лайн зустріч на тему:”Маркування харчових продуктів: інформованість споживача та відповідальність виробника”.

Керівник наукового гуртка «Функціональні продукти – запорука здоров’я нації».

Рецензент науково-виробничих журналів “Харчова наука і технологія” та “Зернові продукти і комбікорми.

Автор понад 150 наукових праць, з них 40 у фахових виданнях (8 у виданнях з індексом цитування),  10 патентів України на корисну модель та 1 патенту на винахід (h-індекс 6,

і10-індекс-2). Основні результати роботи апробовані на міжнародних, національних, вузівських наукових, науково-практичних і методичних конференціях в м. Харків, м. Київ, м. Одеса, м. Полтава, м. Познань (Польша), м. Семей (Казахстан), м. Пловдів (Болгарія) та ін, виступала з усними доповідями на Міжнародних науково-практичних конференціях. Науково-дослідна діяльність спрямована на наукове обґрунтування та розробку технологій функціональних кондитерських виробів з синбіотичним комплексом. Співавтор посібників з грифом МОН: «Технологія кондитерського виробництва. Практикум», «Проектування підприємств кондитерської промисловості».

Автор навчально-методичного посібника «Методика викладання у ЗВО».

Нагороджена грамотою МОН України за керівництво магістерською роботою, яка стала переможцем на Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт, грамотою за підготовку переможця Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук з напряму «Харчова промисловість та переробка сільськогосподарської продукції». До 115-річчя академії нагороджена Почесною грамотою Одеського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України. Нагороджувалась грамотами ректора та проректорів академії, почесною грамотою Департаменту освіти і науки Одеської ОДА за вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів.

 

e-mail: kor2007@ukr.net

ORCID: 0000-0002-9147-5508

ResearcerID: E-9765-2016

ScopusID: 57196077006

Google scholar