Щорічна бізнес-зустріч «Хлібопекарський бізнес»

19 лютого 2025 р. в Києві відбулася щорічна бізнес-зустріч «Хлібопекарський бізнес», на якій була зібрана спільнота професіоналів у сфері виробництва та науки хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів.

Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко привітав учасників зустрічі та відзначив важливість т взаємодії операторів ринку та можливість обміну інформацією в нинішніх непростих обставинах є життєво необхідними для вирішення проблем галузі.

У рамках програми заходу розглядалися тенденції світового та вітчизняного ринків хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, важливість комплексного підходу до оцінки вхідної сировини, а саме борошна, були презентовані інноваційні рішення у сфері виготовлення та пакування різних видів продукції.

Одним зі спікерів був завідувач кафедрою, д.т.н., професор Жигунов Дмитро Олександрович. Зокрема спікери зустрічі говорили про наступне:

  • Ситуація на українському ринку хліба;
  • Ринок кондитерських виробів: тренди й актуальні тенденції;
  • Світові тренди та новинки обладнання для хлібопекарських і кондитерських виробництв;
  • Просіювання як необхідність контролю якості сировини та покращення фінального продукту;
  • Від ідеї до ідеального продукту. Обладнання для кондитерського бізнесу;
  • Сучасне обладнання для підвищення рентабельності виробництва хлібобулочних виробів;
  • Сучасне лабораторне обладнання для хлібопекарської індустрії;
  • Управління якістю виробництва: від контролю якості до стандартів;
  • Маргарини та спеціалізовані жири для хлібопекарського бізнесу
  • Екологічні пакувальні рішення;
  • Фрукти й овочі в хлібобулочних виробах;
  • Досвід роботи міжнародної компанії на українському ринку;
  • Доцільність використання ферментних препаратів для стандартизації борошна;
  • Шляхи подовження термінів свіжості хліба та кондитерських виробів за допомогою натуральних рослинних інгредієнтів;
  • Тренди ринку хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів;
  • Контроль якості вхідної сировини та готової продукції в лабораторіях хлібопекарської галузі;
  • Тренди ринку борошна в Україні;
  • Якість борошна вітчизняних виробників із зерна врожаю 2024 року та можливості його коригування;
  • Ферменти для покращення якості готових виробів із борошна;
  • Експертність кадрів як один із основних критеріїв розвитку бізнесу;
  • Досвід впровадження у виробництво бездріжджових хлібів.

Зображення1 Зображення2 Зображення3