19 лютого 2025 р. в Києві відбулася щорічна бізнес-зустріч «Хлібопекарський бізнес», на якій була зібрана спільнота професіоналів у сфері виробництва та науки хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів.
Президент Всеукраїнської асоціації пекарів Олександр Тараненко привітав учасників зустрічі та відзначив важливість т взаємодії операторів ринку та можливість обміну інформацією в нинішніх непростих обставинах є життєво необхідними для вирішення проблем галузі.
У рамках програми заходу розглядалися тенденції світового та вітчизняного ринків хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів, важливість комплексного підходу до оцінки вхідної сировини, а саме борошна, були презентовані інноваційні рішення у сфері виготовлення та пакування різних видів продукції.
Одним зі спікерів був завідувач кафедрою, д.т.н., професор Жигунов Дмитро Олександрович. Зокрема спікери зустрічі говорили про наступне:
- Ситуація на українському ринку хліба;
- Ринок кондитерських виробів: тренди й актуальні тенденції;
- Світові тренди та новинки обладнання для хлібопекарських і кондитерських виробництв;
- Просіювання як необхідність контролю якості сировини та покращення фінального продукту;
- Від ідеї до ідеального продукту. Обладнання для кондитерського бізнесу;
- Сучасне обладнання для підвищення рентабельності виробництва хлібобулочних виробів;
- Сучасне лабораторне обладнання для хлібопекарської індустрії;
- Управління якістю виробництва: від контролю якості до стандартів;
- Маргарини та спеціалізовані жири для хлібопекарського бізнесу
- Екологічні пакувальні рішення;
- Фрукти й овочі в хлібобулочних виробах;
- Досвід роботи міжнародної компанії на українському ринку;
- Доцільність використання ферментних препаратів для стандартизації борошна;
- Шляхи подовження термінів свіжості хліба та кондитерських виробів за допомогою натуральних рослинних інгредієнтів;
- Тренди ринку хлібобулочних і борошняних кондитерських виробів;
- Контроль якості вхідної сировини та готової продукції в лабораторіях хлібопекарської галузі;
- Тренди ринку борошна в Україні;
- Якість борошна вітчизняних виробників із зерна врожаю 2024 року та можливості його коригування;
- Ферменти для покращення якості готових виробів із борошна;
- Експертність кадрів як один із основних критеріїв розвитку бізнесу;
- Досвід впровадження у виробництво бездріжджових хлібів.