24 квітня 2024 р. о 14-30 online на базі платформи ZOOM відбулось засідання секції ТЕХНОЛОГІЇ ЗЕРНА І КОМБІКОРМІВ,
ЗЕРНОВИХ ПРОДУКТІВ, ХЛІБА І КОНДИТЕРСЬКИХ ВИРОБІВ в рамках роботи 84 Наукової конференції науково-педагогічного складу ОНТУ, відкриття якої відбулося на пленарному засіданні 23 квітня.
Під час секційного засідання було заслухано та обговорено 4 усних доповіді, з яких 2 доповіді співробітників нашої кафедри:
доц. Котузаки О.М. на тему “Використання глюканвмісного борошна в технології кондитерських виробів” та
проф. Жигунов Д.О., асп. Барковська Ю.С. на тему “Формування показників якості борошна для заморожених виробів”.
Також науковцями кафедри разом зі здобувачами було підготовлено 18 стендових доповідей та постер за темою “Порівняння показників клейковини та енергії деформації у борошні вищого сорту, що вироблялось на ТОВ «База МТЗ» у 2023 р.” (автори проф. Жигунов Д.О., доц. Волошенко О.С., здоб. СВО Доктор філософії Ковтун А.В.).
Наприкінці засідання керівниками наукових шкіл було проведено аналіз представлених на засіданні секції доповідей, зазначено на їх актуальність, спрямованість на вирішення нагальних проблем зернопереробної промисловості, хлібопекарської, кондитерської, макаронної та харчоконцентратної галузей.