У Всесвітній день Хліба, 16 жовтня, на кафедрі у змішаному форматі відбулася змістовна та натхненна лекція стейкхолдера-виробничника Попової Галини В’ячеславівни, директора ФОП «Попова Галина В’ячеславівна» (ТМ Булочна “Крендель”), зі здобувачами СВО Бакалавр і Магістр освітньої програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» на тему “Глобус у руках пекаря: подорож у технології хліба. Технологічні лайфхакі і нюанси хлібопекарної майстерності”. Лекція охоплювала низку актуальних аспектів хлібопекарського виробництва з акцентом на крафтові та інноваційні підходи, поєднуючи теорію та практичний досвід.
Під час зустрічі Галина В’ячеславівна поділилася власним досвідом, професійними секретами та практичними порадами, що допомагають поєднувати традиції й інновації у хлібопекарській справі. Галина В’ячеславівна розповіла про особливості виробництва хліба в різних країнах, нагальні проблеми, з якими стикаються пекарі, і вивірені на виробництві практичні «лайфхаки» для їх вирішення. Під час лекції були розглянуті ключові технологічні нюанси, які можуть здаватися дрібницями, але суттєво впливають на якість хліба; переваги, технологічні особливості та виклики при приготуванні хліба на заквасках без додавання дріжджів, виробів з крупними порами («відкритим» м’якушем), технології холодного бродіння/вистоювання, відкладеного випікання тощо.
Під час зустрічі-дискусії присутні ставили запитання про досвід використання різної за властивостями борошняної сировини, роботу з ремісничими хлібами та впровадження інновацій у пекарнях, запитували про шляхи уникнення проблем, з якими вони стикалися, як технологи-початківці і, звісно, отримали професійні поради!
Спілкування з фахівцем-практиком, справжнім майстром своєї справи, стало для присутніх цінним джерелом знань і мотивації до подальшого професійного розвитку!
Дякуємо Галині В’ячеславівні за цікавий матеріал, цінні поради і відданість своїй справі! Саме такі зустрічі допомагають здобувачам побачити реалізацію теоретичних знань на практиці!