Здобувачі 4 курсу СВО Бакалавр освітньої програми “Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів” у рамках вивчення освітнього компоненту «Технологія кондитерського виробництва з КР» поглиблювали теоретичні знання та набували практичних навичок з технології борошняних кондитерських виробів, а саме еклерів, у виробничих умовах на пекарні-кондитерській «Esperer». Заняття відбувалося у змішаному форматі, що дало можливість долучитися всім охочим.
На початку роботи власник-технолог пекарні-кондитерської Єнгібарян Віктор Гарнікович розповів про історію та особливості виготовлення виробів із заварного тіста в різних країнах, про види заварного тіста, особливості використання залежно від складу; види заварного крему (за складом та різновидом приготування) та додаткові креми на базі заварного крему. Окрім цього він надав практичні рекомендації щодо виготовлення цих тістечок, спираючись на власний професійний досвід.
Макарова Ольга Василівна звернула увагу студентів про важливість дотримання технологічних параметрів виготовлення випечених напівфабрикатів і заварного крему та умов зберігання еклерів, а Чабан Алла Борисівна ознайомила здобувачів з показниками якості, яким повинні відповідати випечені та оздоблювальні напівфабрикати.
Здобувачі були задоволені результатами своєї роботи – виготовлені еклери не тільки смакували, але й були передані нашим Захисникам!